Att det ens får hända..

Ja, igår så kraschade ett plan med 45 personer, bland dem fanns ett helt hockeylag med ledare, massörer och så vidare. Laget var Lokomotiv Jaroslavls och där spelar vår svenska landslags målvakt Stefan Liv. Planet fick inte tillräckligt med fart i starten och kom inte tillräckligt högt som vid en vanlig start. Man slog i en radiomast vilket man tror bidrog till att planet delade på sig och kraschade. Två personer överlevde den 26-årige ryske anfallaren Alexander Galimov fördes till Jaroslav Solovyovsjukhuset med 90-procentiga brännskador. Stewarden Alexander Zizov rapporterades vara svårt skadad. Det sägs att en avlidit under natten men det har inte bekräftats till fullo än. Mina tankar går till dessa överlevande och jag hoppas att de återhämtar sig så gott det går och att de får den hjälp som behövs för att arbeta de psykiska skador som kan komma efter en sådan här hemsk upplevelse.

Det är en oerhört svart dag även idag, trots att olyckan skedde igår, för idrottsvärlden i allmänhet. Att något sånt här får hända är fruktansvärt. Det händer tyvärr att flygplan kraschar och det är inte första gången ett idrottslag finns med. Tyvärr är det ej heller sista planet som kraschar och tyvärr inte det första som kraschar i Ryssland heller. Personligen kan jag tycka att det är svårt att greppa hela situationen, svårt att förstå att något sånt här kan hända. Men det som är mest skrämmande, men ej heller förvånande, är att planet skulle skrotas. Modellen är känd för sina tekniska problem och har innan offrat många liv. Att såna plan ens får finnas i luften, att de ens får lyfta är en gåta för mig. Vet man att det är en modell som är opålitlig så bör man väl göra något åt det? Man kan ju inte riskera 50 liv bara för att man vill tjäna pengar? Men tyvärr är pengar viktigare än liv i alla fall.


Mina tankar går idag liksom igår till Stefan Livs och Lokomotiv Jaroslavls nära och kära.

Vi får även hoppas att klubben i sig orkar resa sig ur denna tragiska situation som kommer att vara ett ärr i deras och hela världens hockeyhistoria samt idrottshistoria.





All yours
Erika




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0